Scrum

Jobbandet fortsätter och vi tar oss framåt hela tiden. Det speciella med dagen var att Acinos scrum master höll en kort föreläsning för oss om vad scrum är och hur de använder sig av det på just Acino. För alla icketekniknördar är alltså scrum en metodik som är väldigt vanlig att man använder inom utvecklingsbranschen eftersom den är så flexibel och underlättar om till exempel kunden skulle ändra något i sin specifikation eller om man stöter på problem. Scrum gör det dessutom naturligt för alla i utvecklingsteamet att vara delaktiga vid planering och att man hela tiden lär sig av sina tidigare misstag

Nog för att vi allihopa redan stött på begreppet tidigare och även testat på att använda det en del i skolan men jag tycker ändå att det var intressant att få en lite mer ingående föreläsning om hur det faktiskt går till ute i verkligheten. Dessutom går metoden att anpassa rätt mycket efter projektets egna behov vilket innebär att man gör lite olika på olika företag och mellan olika projekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>