Glad första advent! (i efterskott)

Jag vet att det är andra advent imorgon men eftersom jag är fantastiskt dålig på att uppdatera den här bloggen så kommer förra helgens bravader nu istället. Då hade jag nämligen besök av bästa F från Umeå och vi hade en riktig julmysig adventshelg tillsammans. Glögg, pepparkakor, saffransbullar, risgrynsgröt och skinkmackor var helgens diet och dessutom bestod söndagen av besök på inte mindre än 3 (!) julmarknader. Huvudnumret var julmarknaden på Skansen. Det blåste en hel del men vi hade klätt oss ordentligt med långkalsonger och täckjackor så det var mysigt ändå.

Rad med stånd på Skansens julmarkand 2013

 

En gammeldags Konsum-butik inne på Skansen

På vägen hem traskade vi även förbi Kungsträdgården där dom satt upp årets skridskobana och julmarknadsstånd och därefter även Stortorget i Gamla stan.

Skridskobanan i Kungsträdgården

Förutom alla traditionella julmarknader så besökte vi även julmarknaden på konstfack där studenterna sålde alltifrån handmålade affischer och tavlor till saker som var virkade eller gjorda i glas eller porslin. Ett av mina favorithörn var däremot en vägg där besökarna fick skriva upp sina kvinnliga förebilder. Jag är inte helt 100 på vad väggen i slutändan skulle användas till men budskapet som stod målat stort över väggen var iaf ”Uppmärksamma vem som är norm”.

"Uppmärksamma vem som är norm". En vägg full av kvinnliga förebilder på konstfacks julmarknad 2013.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>